2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Egzotu kate

Visiškai atsipalaidavęs, minkštas jūsų rankose. Ir šiaip labai smalsus ir žaismingas.
Švelnus ir jautrus murklys - atgaiva širdžiai.
Jis - tikras priešingybės patarlei "nuo gero - gero neieško" paviždys. Dar ir kaip ieško - netgi atranda. Kaip ir nutiko su šia veisle. Jeigu būtu tikslesniems: niekas specialiai jos neieškojo ir nebande išvesti.
Egzotų trumpaplaukiai - tai ekspromtas, dovana, laimingas atsitikumas, šalutinis selekcinio darbo rezultatas , veliau įvertintas ir įtvirtintos veisėjų.
Egzotų trumpaplaukiai - tai trumpaplaukia persų versija. Šių kačių žavūs pūstažandžiai snukučiai ir pliušiniai kailinukai, kuria suteikia gyvūnams nepakartojamo šarmo, prikaustančis mūsų žvilgsnį. Katės atsiliepia į visas žmogiškos emocijas, egzotų veislė nuo persų įgijo bendraujantį ir švelnų temperamentą. Dvidešimt metų vykstanti įvairių trumpaplaukių veislių kraujomaiša padarė egzotus linksmesniais ir labiau smalsesniais nei jų ilgaplaukiai giminaičiai.
Lengvas, bendraujantis egzotų veislės kačių charakteris leidžia joms bet kuriame amžiuje lengvai įsilieti į jūsų namų aplinką. Gyvūnai ilgai išlieka žaismingi ir suteikia malonumo daugelį metų. Linksmas, taikus ir švarus - tai pats tobuliausias naminis augintinis. Iš visų kačių tik egzotai paėmė visa kas geriausio iš dvejų pasaulių - ilgaplaukio ir trumpaplaukio.
Egzotų veislės kačių nosis, akys, ausys, smakras ir visas kūno sudėjimas turi atitikti "persišką" standartą. Egzotai neturi turėti ilgo plauko, kuris dengtų ausis, nors jos ir didelės, arba, atvirkščiai, yra labai aukštai ant galvos, joks masyvus kaltūnas nepaslėps kaklo, kuris perdaug ilgas ir plonas, jokie kailiniai neužmaskuos aukštų, plonų letenų ar prailginto kūno ir jokia apykaklė nepapuoš mažą galvą su įkritusiais žandais. Todėl egzotų veislės katė - tai absoliučiai apvalus, putlus gyvūnas saldžia veido (ne snukio) išraiška ir ryškios, kontrastiškos spalvos, kuris dažnai ant ilgo persiško kailio netenka savo žavesio 



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą