2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Rusu melinieji
















Charakteris:
Rusų mėlynosios katės yra švelnios,  begalo prieraišios ir mylinčios šeimininką. Šios veislės katės nuo kitų veislių ypač skiriasi tuo, kad išsirenka labiausiai jas mylintį šeimos narį ir tampa jam geriausiu draugu. Buvo atvejis kai šios veislės katė užpuolė į namus įsiveržusi nepažystamą žmogų ir taip apgynė savo šeimininke nuo užpuolėjo, kuris bandė ją išprievartauti. Tad šios katės yra ne tik šilti pasiaukojantys ir meilūs padarėliai, bet tuo pačiu pasižymi ir karingumu, bei tvirtu charakteriu.
Standartai:
Akys:Didelės, migdolo formos. Taip pat, kaip ir ausys yra ganėtinai nutolusios viena nuo kitos. Akių spalva ryškiai žalia..

Nosis:
Tiesi vidutinio ilgio. Žandenos ryškios, mėsingos. Smakras stiprus. Žiurint iš profilio yra lygiagretus su nosies snervėmis. Nosytės šnervių spalva - melsvai pilka.

Galva:
Trumpa ir kiek pailga. Galvos kaukolė plati ir tvirta.

Ausys:
Plačios, didelės ir galuose ganėtinai smailios. Ausų oda yra plona ir padengta tankiais plaukais. Tarpas tarp ausų yra ganėtinai didelis.

Kailis: 
Trumpas, tankus ir labia švelnus. Kailis susideda iš labia trumpo poplaukio ir kiek ilgesnio plauko.

Spalva:
Pilka, visi pilkos atspalviai. Rečiau sidabrinė.

Kaklas:Ilgas, tiesus ir plonas.

Kūnas:
Kaulai vidutinio storio sandaros. Kūno linijos proporcingos ir grakščios.

Kojos: 
Plonos ir aukštos. Pėdutės mažos, ovalo formos. Pėdučių spalva – tamsi levandų.

Uodega:
Pakankamai ilga į pabaigą smailėjanti.

Šios katės puikiai medžioja peles bei žiurkes. Nors katės ir apdovanotos storu dvigubu kailiuku, tačiau jis neturi jokio specifinio kvapo, bei jame nesiveisia parazitai. Kailis nereikalauja jokios išskirtinės priežiūros. Apskritai katės laikymo sąlygos bei priežiūra nieko nesiskiria, nuo kitų veislių kačių. Rusų mėlynųjų kačių patinai ženklina savo valdas kaip ir visi kiti, bet jų kvapą sugeba užuosti tik varžovai, o žmogus nejaučia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą