2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Juru kiaulyte



















Šie žvėreliai atkeliavo iš už jūrų marių, o jų balsas labai panašus į kiaulytės kriuksėjimą, todėl ir buvo praminti jūrų kiaulytėmis. Šių žvėrelių kailiuko spalva nepaprastai įvairi. Pasitaiko baltų, juodų, rudų, geltonų, dėmėtų ir vienspalvių. Jūrų kiaulyčių išvaizda savotiška - didelė galva, apvalios ausys, bukas snukutis, uodega trumpa.
Jūrų kiaulytės - labai populiarūs naminiai gyvūnai. Tai mėgstantys bendrauti, draugiški, nepikti gyvūnėliai. Jūrų kiaulytę galima išmokyti keleto komandų, pavyzdžiui, atbėgti pašauktai vardu.
Jūrų kiaulytės narvelio dugną geriausia iškloti pjuvenomis. Į narvelį galima įdėti namelį, nes šie gyvūnai mėgsta slėptis. Narvelį pastatykite saulėtoje vietoje, kur nėra skersvėjų.
Jūrų kiaulytė - augalėdis gyvūnas. Ją reikia šerti 2-3 kartus per dieną tuo pačiu laiku. Galima duoti kiaulpienių lapų, dobilų, daržovių, vaisių. Narvelyje turi būti vandens, kurį reikia keisti kiekvieną dieną. Taip pat įdėkite medžių šakelių bei kreidos, kad žvėrelis galėtų zulinti dantis. Labai svarbu jūrų kiaulytėms trumpinti nagus, o ilgaplaukes šukuoti.
Neskubėkite susidraugauti su jūros kiaulyte - parsinešę į namus, leiskite jai apsiprasti, tik po kelių dienų pradėkite ją kalbinti. Netrukus jūrų kiaulytė taps Jūsų drauge.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą